Al trast el català. Pla vs Fabra, 2n round

“El llibre per fer anar la llengua amb soltura”

De la contracoberta:

Al trast el català és un recull d’articles de llenceria publicats a l’Aquí i l’Ara que se centren en els dubtes que suscita l’ús del català. Alhora que rebutja l’actual normativa –perquè la sintaxi, la morfologia, l’ortografia, tot això és una cotilla insuportable que es xiva sempre al profe–, en proposa unes quantes de paral·leles, incongruents i incompatibles entre elles. No insta tant a obeir-ne cap en concret com a aplicar, malament i amb desgana, la que faci més ràbia en un moment determinat.

Posant el dit allà on l’usuari no troba respostes satisfactòries, també vol subratllar que ara voldria acabar aquesta frase amb un interrogant? Ah, el dubte!

Un índex analític el relliga al llit, li posa una poma a la boca i, així, permet que el lector arribi a l’extasi masoquisticolingüístic que tant intensament ha perseguit –per bé que, malauradament, encara amb massa escrúpols– l’Institut d’Estudis Catalans.

L’autor


Albert Pla (Sabadell, 1966) és sexsímbol, lingüísta clarivident, líder de masses i, si fa bo, cantant. Li agrada publicar articles de llenceria, passejar descalç per la fageda d’en Jordà i llepar poemes de Josep Maria Fonollosa.

L’han descrit com un idealista que encara creu en la utilitat social de mirar de tocar algun colló. La seva resposta a aquesta descripció sol ser: “ara fotria un trago”.
La continuació suficient i necessària d’una altra obra cabdal de l’anarcolingüística catalana. Del mateix autor, feu el favor de llegir:

Col·lecció: Els farbalans de Montaigne

ISBN: 9992489877-705-9
Pàgines: 510
P.V.P.: 61,99 €
Format: 21,50 x 14,00 cm

Anuncis

About Pedregar

A pedregar edicions fem llibres, d'aquella manera.

One comment

  1. Clarament aquest Albert Pla no es diu Nualart de segon

Comenteu, comenteu que el món s'acaba

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: